Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2008 15:26 - Срещу кого точно ще ми протестирате?
Автор: dinka Категория: Новини   
Прочетен: 45958 Коментари: 112 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Милите и изхвърлени от обществото студенти в София ще стачкуват. Това научих днес. В гневен призив към "народа" те обявяват, че ще излязат на стачка. Оправданието?

Нелепа смърт на едно младо момче и една огромна човешка драма.

Пълно лицемерие.

Бас ловя, че всички тия келеши, които са се подигравали със загиналото момче, докато са учили заедно, сега намират в неговата смърт оправдание да си разнообразят живота и да излязат на стачка.

А срещу кого ще стачкувате?

"Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени. Призоваваме всички студенти, всички граждани, цялата интелигенция, съпричастни с нашите проблеми и проблемите на цялото ни общество да ни подкрепят в нашето начинание."

Извинете ме, но какви са проблемите на студентите?

Масово учат някакви специалности, от които нищо не разбират и дори не полагат усилия да разберат. Те не ходят на лекции, получават дипломите си даром и утре аз, близките ми и още по-лошо - децата ми ще завися от подобен "специалист".

За тях студентски град е мястото, където се спи безплатно, ползва се градски транспорт безплатно, яде се почти безплатно и е пълно с кръчми, в които можеш да се напиеш безпаметно в поне 4 от 7-те дни в седмицата. И пак почти за без пари.

И тези безотговорни хора ще стачкуват? Срещу какво? Или понеже сте гледали клипа на Слави Трифонов сте готови да излезете на улицата и да стачкувате с неясна цел и с лицемерно оправдание?

"Ама нямало полиция, нямало това, нямало онова". Едно време, няколко поколения преди вас, също студенти, излязоха и протестираха. Тогава пак беше срещу държавата и по-конкретно срещу "полицейщината" в държавата. Сега ще стачкувате, за да върнете полицейщината?

И нима смятате, че вие сте нещо по-различно от държавата? Хвърляте боклука си през прозорците и чакате "държавата" да го почисти?   Живеете по-мизерно от братята в Столипиново и псувате срещу държавата.

Държавата - това сте вие. Няма как да протестирате срещу себе си! По-добре си налягайте парцалите и оправдайте огромната инвестиция, която родителите ви са вложили във вас. И моля ви - не ми пречете утре да стигна до работното си място. Не пречете и на останалите, които се опитват да изкарат парите си с труд, за да си платят сметките и данъците.

Искрено ваша,
Будна Съвест



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Така е модата Динка :)))
17.12.2008 15:39
Модата е да протестираш !
Как - както кажат културтрегерите !
Къде - където определи бат Бойко !
Защо - не е важно, нали се протестира ?!
Колко - до първия студ и последващо изтрезняване !

Цялата ни опозиция е кампанийна, стихийна и анархийна , под мотото "Сеир да става, па после ще видим ! "

Те така протестираха и фермерите, а колко здраво ги огря след протеста им - само те си знаят !

В България е важно цирка да си върви и клоуните в него да си мислят, че водят парада ! :)))
цитирай
2. gothic - Безпощадно точна. . . комплименти!
17.12.2008 15:44
Безпощадно точна...комплименти!
цитирай
3. spasunger - Мда,
17.12.2008 15:47
Всяко нещо си има две страни и не е нито бяло, нито черно. А истината е винаги някъде по средата.

Тук - същата работа.

Бяло: Студентите са в правото си да желаят да се развиват в нормални условия.

Черно: Студентите твърде лесно се поддават на манипулации и на склонността за всичко да се обвинява "държавата".

Бяло: В страната ни царува беззаконие, безхаберие и безвластие, всеки си прави каквото си иска, стига да не настъпва по мазола силните на деня.

Черно: Държавата - това сме всички ние. "Всяка нация заслужава своите управници" (защото сама си ги е избрала и те са едни от нас).

Избери си "Истина" измежду бялото и черното. Аз предпочитам да погледна малко по-надълбоко в СРЕДАТА между тях и да открия всички нюанси на сивото... без предразсъдъци и без да отстоявам някаква своя предварително фиксирана позиция, от която да не отстъпвам за нищо на света и да обвинявам този или онзи и да обявявам студентите или управниците за непрокопсаници и хрантутници.

Защото и те са каквито сме ги направили ние - цялото общество. И ако наистина толкова държим да намерим виновник за тяхното поведение - всички сме виновни. И това не е криене зад колективна безотговорност, това е истината. Сивата истина.
цитирай
4. dinka - spasunger :)
17.12.2008 15:53
"Бяло: Студентите са в правото си да желаят да се развиват в нормални условия."

Ами ако са в правото си, защо не почистят около блоковете всичката мърсотия, която хвърлят сами? Тогава може и да имат някакви основания да искат каквото и да било.

До сега не съм чула студент да ми говори как са се събрали със "студентската организация" за да направят нещо градивно. Примерно - да поправят бравите на блока, в който живеят. Трудоемка работа е това. Доста по-лесно е да се излезе на улицата с неясна цели да мааш гащи и да псуеш обществото. Защо студентите във Велико Търново не се вдигнат на протест? Нима там в кръчмите няма насилие?

"Бяло: В страната ни царува беззаконие, безхаберие и безвластие, всеки си прави каквото си иска, стига да не настъпва по мазола силните на деня."

Мен не са ме възпитавали така, съжалявам.
цитирай
5. spasunger - .
17.12.2008 16:32
Черно: може и да има 100 човека на 10000 живущи в района, които наистина си хвърлят празните шишета бира и смачканите кутии от цигари през терасата. И други 20, които всяка вечер се изпикават в стълбите към мазето на блок 40. Следователно да им лепнем и на останалите 9880 живущи етикета на мундари и мизерници, нали. Колко лесно и удобно.

А служба Чистота за какво е - да минат-заминат иззад ъгъла и да оберат само отгоре-отгоре по-големичките казани по главния булевард, а в уличката между 41 и 42 блок въобще да не припарят? Защото им се виждат малко парите, които общината им плаща от джоба на татковците на същите тези студенти ли? Не - от безхаберие.

Винаги младите са гледали да маат гащи и да минат тънко, без да се напъват много. Мързела движи прогреса (и доста изобретения са били измислени от мързел, включително и гениалния студентски пищов) ;-)

Мисълта ми е, всяка стотинка си има ези и тура, а ти колкото пъти да я подхвърлиш, все ези се пада. Или все тура. Избери си.

А за десетките външни елементи, които са си построили паянтовите бараки, в които сервират доскоро мяукали ЧибапЧита и Чиффтета с биришшкъ (те младите обичат такива работи, що да не им ги доставим?) - за тях какво да кажем? А за дискотЕЧНиЦите дето дънят 24/7 без някой да проверява аджеба тия тука на каква лайсна продават ганджата? И те ли са студенти? Ами "казината" дето ръгаш едни стотинки в ротативките? Публичните домове, помещаващи се в студентски апартаменти? И те ли се държат от студенти?

Бравите може и сами да си ги поправят - даже може и сами да си боядисат стълбището, но тогава да не им искат никаква такса - даже да им плащат, че живеят там. Аз лично съм си боядисвал цялата стая на два пъти докато живеех там - някой плати ли ми за това, че следващите сега живеят на по-чистичко?

За ВТ не мога да говоря - не съм живял в техните общежития. Но не си мисли, че студентите по другите места са много различни. Същите са си. Просто условията може да са различни.

Радвам се, че накрая не избра нито бялото, нито черното по въпроса за страната ни. Точно това ми беше мисълта. Май почваме да се разбираме полека :-)
цитирай
6. sisithebest - по повод една твоя реплика коментирам...
17.12.2008 16:32
"Живеете по-мизерно от братята в Столипиново и псувате срещу държавата. "
Ти живяла ли си в Студентски Град ? Знаеш ли защо се получава мизерията?? Защото в една стая 5х4 са сместени да живеят 3-ма души... обясни ми ти можеш ли да живееш сама в една такава стая... айде после помисли си , че живееш с още двама души.. ужасно е! Ето от там идва мизерията... щото студентите са набутани от кол и въже, напълно непознати един на друг, в някакви малки кутийки, които не са ремонтирани от минимум 5-6-7 години!!!!! А тя държавата трябва да се грижи за ремонтите, но не би.... Не стига това, а и студентските общежития не са преразпределяни от 50 години, от когато ТУ е имал 3 пъти повече студенти от СУ... миналата година на един студент в ТУ се е падала по стая и половина (в двойна стая), а на студент в СУ по половин легло (в тройна стая)...

Иначе с останалата част от постинга ти съм напълно съгласна... не ни трябва полицейщина, трябва по-добро разбиране от страна на студентите, за това , какво трябва да представлява един нормален квартал на студенти...
цитирай
7. spasunger - Сиси,
17.12.2008 16:41
Пак питам за външните елементи, допуснати да се разполагат в СТУДЕНТСКИ град (означава: "град за студенти") благодарение на безразборна реституция, безидейно градоустройство (то има ли такова), безхаберие на ССО (студентски столове и общежития...а, впрочем столовете са една друга много интересна темичка)...

Студентите ли да ги изгонят тези? Сводниците, пласьорите, бившите куки сега мутри, СОТ дето си пият ракията с Мухата, Дупето и н'нам кой си с по-екзотични фамилии... Студентите са отговорни за справянето с тях, нали? Освен да вземат по една бухалка и да се почват...

Ама карате ме да заемам твърда позиция, а не съм такъв. Както обясних, нещата са доста по-сложни от простото "ми те студентите са едни хаймани, кво ги слушате, да се научат първо да си метат акото, пък после да се отварят". Ами добре, научете ги де.
цитирай
8. valsodar - sisithebest , аз съм живял в такава стая !
17.12.2008 16:44
И мога да ти кажа, че си имаше стаи слънце, имаши си и стаи пълни кочини - всичко си зависи от обитателите им и от това дали цял живот са ги дундуркали мама и тати или са приучени на труд и подреденост в живота си.

И двете стаи в които съм влизал съм ги заварвал на ниво кочина и на двете съм им правил освежителен ремонт косвал ми няколко крушки, фасунки, кофа латекс и шепа пирони.

Когато човек иска - намира начин .
Когато не иска - намира причина !

Да не би случайно майките и бащите ни , навремето като са били студенти да са били такива свине и безхаберници дрогирани, като настоящите студенти, за които най-върховното преживяване за седмицата е да се нафиркат до козирката ?!

Айде, няма да ти казвам какво е нивото на проституция сред студентките, че там съвсем ще загрубее темата.
цитирай
9. dinka - sisithebest
17.12.2008 16:45
Не го приемай като заяждане, но квартири в София - бол. Наемаш една с още някакви познати, залавяш се да бачкаш нещо (би било хубаво да е по специалността, ако наистина я харесваш, а не я учиш колкото "детето да има вишо"), плащате си наема и точка.

Ама на квартира не е забавно, пък и доста повече пари трябва да се дават... Мъкааааааа, мъкааааааааааа.

spasunger, никъде в поста си не съм написала "всички", а "повечето".

Каквото си постелеш, на такова ще лежиш.
цитирай
10. dinka - bambola, така е
17.12.2008 17:21
Този блог не се слави с "умност", но не разбирам с какво коментарът ти допринася за темата...
цитирай
11. spasunger - ...
17.12.2008 17:29
Избиваме вече на лично заяждане. Няма смисъл. Двд досега беше най-близко до истината.
цитирай
12. gothic - Факта е един - без значение, млади ...
17.12.2008 17:43
Факта е един - без значение, млади или стари, повечето от нас предпочитат да чакат някой друг да им реши проблемите. Сигурността, охраната - о.к. Но хигиената, дисциплината? Съгласен съм с valsodar напълно. Аз не живея в СГ, но виждам следното - около блоковете, където е разкопано, направени са градинки, поддържано е, там НИКОЙ не хвърля отпадъци през балконите. Ей там е разковничето - не да разправяме "всички серат, и аз ще го правя". Хайде да почнем да действаме малко по-различно, а?
цитирай
13. анонимен - Дрисльовци!
17.12.2008 17:48
Да ми лапат патката!
цитирай
14. spacesceptic - Надали съм виждал по-абсурдно твърдение от това...
17.12.2008 17:54
Надали съм виждал по-абсурдно твърдение от това...

Ти живял/а ли си в Студентски град, че да ми коментираш условията? Какво спокойствие, какви безплатни храни и глупости, при положение, че улиците са пълни с бездомни помияри, деца на богаташчета със скъпи коли? За столовете да не говорим - идват всякакви роми, работници от блоковете. Виждал съм опашки от 50-100 души пред един стол, които не са от студенти?

С какво право ми критикуваш. Абе невежество...

Аз не ходя по кръчми, нито по дискотеки. Нито пък приятелката ми. Аз протестирам за себе си - защото искам да живея по-добре. Протестирах по най-елементарния начин - затворих уеб сайта си за няколко дни, като по този начин загубих няколко десетки посетители! И ако това е протест за собствена слава...

---Държавата - това сте вие. Няма как да протестирате срещу себе си!---

В Студентски град живеят много хора, които не са студенти. Ние не искаме те да са там. Искаме това да се превърне в кампус, както е по белия свят.

---Масово учат някакви специалности, от които нищо не разбират и дори не полагат усилия да разберат. Те не ходят на лекции, получават дипломите си даром и утре аз, близките ми и още по-лошо - децата ми ще завися от подобен "специалист".-------

Във всяка нива има плява. Това да ми слагаш всички под общ знаменател не мисля, че е много уместно... Даже детинско.

----И моля ви - не ми пречете утре да стигна до работното си място. Не пречете и на останалите, които се опитват да изкарат парите си с труд, за да си платят сметките и данъците.--------

Ще отговоря подобаващо - с такова мислене не знам дали заслужаваш да получиш заплатата си.

----Будна Съвест----

Без уважение,

Безсъвестният
цитирай
15. dinka - spacesceptic по-спокойно де...
17.12.2008 18:03
С тези нерви няма да го докараш до пенсия.

Както вече споменах, не съм казала "всички", а "повечето", което е различно.

Не, не съм живяла в студентски град, защото не ми харесва там. Мръсно е и е пълно с хора, които не знаят какво правят, но живеят охолно в мизерните си общежития и не полагат никакви усилия да подобрят условията си на живот. Това от своя страна ги прави истински "братя роми" с тази малка разлика, че все пак някой плаща за обучението.

"Аз протестирам за себе си - защото искам да живея по-добре." - много хубаво, сега почни някъде работа, за да живееш по-добре. И час по-скоро се изнеси от студентски град.

"В Студентски град живеят много хора, които не са студенти. Ние не искаме те да са там. Искаме това да се превърне в кампус, както е по белия свят." - Кои сте "вие"? Ти и приятелката ти?

И за финал един въпрос:

Бил ли си в казарма?
цитирай
16. spacesceptic - ----Ти и приятелката ти? ----- ...
17.12.2008 18:06
----Ти и приятелката ти? -----

Да.

----Бил ли си в казарма?-----

Не. Не по мое решение и по мое желание. Иначе едно елементарно военно обучение винаги е от полза.

----С тези нерви няма да го докараш до пенсия. ----

Не, доста съм спокоен вмомента...

----Не, не съм живяла в студентски град, защото не ми харесва там. ------

И на мен. Но нямаме избор. За нас, които се занимаваме с наука, заплатите ни едва ще покрият разходите. Ето още един повод за протест - защо полицаи, шофьори протестират, а хората от БАН получават ниски заплати?

----които не знаят какво правят, но живеят охолно в мизерните си общежития и не полагат никакви усилия да подобрят условията си на живот----

Съквартирантът ми не се къпе. Кой каквото прави, за него си го прави...
цитирай
17. dinka - spacesceptic, как да го кажа по-меко?
17.12.2008 18:12
Струваш ми се разбран човек. Работиш в БАН... Де тая радост всеки да работи на държавна работа?

Направо се замечтах... Аз избрах частния пазарна труда и да ти кажа... не е като на държавна работа и държавно общежитие...

Стискам палци догодина да имаш по-чист съквартирант, а защо не по-висока заплата и една стаичка под наем? Ти и приятелката ти? Пак ще е тясно и ще е малко по-скъпо, но няма да мирише толкова.
цитирай
18. spacesceptic - О, не...
17.12.2008 18:17
Не работя в БАН, завършващ съм в БФ на СУ тази година. Поради тази причина догодина се разделям с мърльото. Но той вече започна да се къпе- след като го докладвах на домакинката и беше пред предупреждение.

Странно за един молекулярец да казва, че къпането разболява... Ама времена и нрави - навремето по селата не са се къпали. В средновековието - въшки под перуката. И банята е водела до разврат. Поливали са се с парфюми. Сигурно като не се къпеш, не ти прави впечатление.
цитирай
19. spasunger - 15. spacesceptic
17.12.2008 18:17
"Протестирах по най-елементарния начин - затворих уеб сайта си за няколко дни, като по този начин загубих няколко десетки посетители!"

-- Хахахаха! Това пък какво беше? Ти заради броя посетители ли пишеш тука? Малииии.
цитирай
20. spasunger - 16.
17.12.2008 18:20
Динка, как можеш да знаеш кой колко охолно живее, като сама си признаваш, че не си живяла там? Не е ли по-редно първо да почерпиш информация от първа ръка или лично, пък после да съдиш тоя и оня? Не се съмнявам в добрите ти намерения, но доста пробойни има в твоята позиция...
цитирай
21. spacesceptic - -- Хахахаха! Това пък какво беше? Ти ...
17.12.2008 18:21
-- Хахахаха! Това пък какво беше? Ти заради броя посетители ли пишеш тука? Малииии.---

space-bg.org
цитирай
22. nakom - Днес бях в блок 55 вх Г ет 6
17.12.2008 18:23
Фондация "Хоризонти".Слепи студенти.Като излязох дълго пуших и мислих.И сега мисля.Днес не съм съгласен с теб за много неща.Че ще има лумпени на протеста - ще има - 100%.Аз именно заради лумпените преди години намразих този тип протести и всичко което представляват.Но на част от властимащите многоим се събра, имат нужда от шамар.Та, рано или късно някой ще излезе, по добре да са студентите с някаква такава кауза, вместо бакшишите подстрекавани от Бойко.А за студентите - има си и стадо и мърша.В всяко стадо си има мърша, и обратното.В нашето има повече мърша.В цялата ни страна е такова явлението - повече мърши от колкото читави хора.Но за добро или за лошо тези студенти са някакво бъдеще, и ако от сега поне част от тях (не говоря за масовката) разберат какво е да си гражданин а не сива тълпа, и успеят да наложат волята си над власт имащите, това ще е началото на нещо от което тази страна определено има нужда.По въпросите за мизерията в студентски град - такава е.Не само заради студентите, заради манталитета на хората е.Тези студенти са расли в държава която е също толкова мръсна и неподдържана.Те няма от къде да се научат.Затова и не обичам нито ходя в Ст.Град, камо ли да живея там.
Говоря от една страна провокиран от това което видях днес, няколко слепи човека борещи се за своето място под слънцето, и изречението което група депутати са спретнали на жени с репродуктивни проблеми.Убиват ми се депутати честно казано.
цитирай
23. spasunger - 22.
17.12.2008 18:25
Много хубав сайт! Букмарквам си го да си го чета на спокойствие. Хем ще имаш още няколко десетки посещения на ден ;-)

Пак не разбрах какво те грее броя посетители - все си мислех, че по-важното е да оценяват труда ти и да са съпричастни с него. Засмях се, защото в блог.бг има мнозина, които се състезават за посещения, кликания, гласове и др. тинтири-минтири. По едно време гледам, че имало класиране по популярност на блогове и се оказва, че в моя сегмент съм бил най-популярен. ХЪХ? Като гръм ми дойде. Но какво ме грее?

Та затова ми стана смешно. А сайтчето наистина е добро. Ще коментираме другаде, че се отплесваме тука :-)
цитирай
24. spacesceptic - nakom o/ Хубаво мнение...
17.12.2008 18:25
nakom o/ Хубаво мнение...
цитирай
25. dinka - spacesceptic
17.12.2008 18:27
Най-добрата ми приятелка завърши молекулярна биология преди няколко години. Често се виждах с нея по това време. И тя имаше интересни съквартирантки. Сега се е отдала на науката и не излиза от лабораторията. Най-хубавото е, че това и доставя радост, независимо, че не взима почти никакви пари.

spasunger горното трябва да отговори на въпроса ти дали имам информация от първа ръка или не. Не съм расла в саксия. Не съм и сляпа. Ако си недоволен от условията - намираш начин да ги промениш, а не да псуваш и да се напиваш безпаметно. :)

nakom, нима мислиш, че този протест няма да се политизира? Ще почакаме до утре и ще видим кой пръв ще се затича да агитира... Доста хора ще си счупят краката - добър пиар ще стане :)
цитирай
26. spacesceptic - ------Много хубав сайт! Букмар...
17.12.2008 18:29
------Много хубав сайт! Букмарквам си го да си го чета на спокойствие. Хем ще имаш още няколко десетки посещения на ден ;-)----------

Дано ти хареса. Това искам да постигна в България. Сериозната наука да намери достъп до обикновения човек. За съжаление, много от първите статии имат нужда от сериозна редакция.
Пиша и във вестник "Телескоп" понякога. Също така ме канят и в БНР.

---Пак не разбрах какво те грее броя посетители - все си мислех, че по-важното е да оценяват труда ти и да са съпричастни с него----

Бих искал хората да погледнат с различен поглед към науката. Колкото повече - толкова по-добре....
цитирай
27. spasunger - 27.
17.12.2008 18:35
Вкарваме модерните средства за комуникация в науката, а? Браво, браво. Долу закостенелите стереотипи! :-)

Динка, естествено, че протестът ще се политизира. Проблемът е и политически. Да заложа ли кой пръв ще се втурне да вади дивиденти, като "яхне" студентския протест? Коя партия? Името й да започва с "Г"? Топло-топло?

Същата, чийто неформален лидер не смее с пръстче да бутне мафията, която като октопод се е усукала около тази дойна крава, Студ.град. Че защо ли да го прави, нали са му дружки.

Да, наглостта граници няма.
цитирай
28. spacesceptic - spasunger: Малко офтопик като п...
17.12.2008 18:38
spasunger: Малко офтопик като прочетох това - виж този линк:

http://www.dnes.bg/article.php?id=61707
цитирай
29. darktales - Мисля че студентите са прави да п...
17.12.2008 18:38
Мисля че студентите са прави да протестират. Не може средата им на обитаване да се превръща в мексикански бардак. Със сигурност сред тях има и много магарета, но то къде няма. Жалко, че не може да започне протест и от останалите граждани, та мутрите да бъдат изгонени не само от Студентския град, а и от всички градове изобщо.
цитирай
30. nakom - Ооооооооооооооо няма начин да не се политизира
17.12.2008 18:50
сто процента ще цъфне опозицията, да вика как ги подкрепя.Но този тип подкрепи нищо не променят, хората знаят че те са вълната, а политиците - стадото срещу което се борят.Видя се на учителската стачка - СДС, ОДС, ДСБ подкрепяха ли подкрепяха, и накрая пак отчетоха спад.И сега ще стане така, хората излизат да скандират ПРОТИВ, а не ЗА.Това е лошото на тези протести че винаги са негативни.А пи ара ми е ясен, и точно той ще отблъсне множество хора от тези които го провеждат.Нека да има инициативи мисля аз, а през каквото сито сме като нация, това ще отсеем, месим и ядем.Най-малкото са ни нужни процеси, на запад така се е формирало обществото в течение на столетия, докато ние сме дремали под турско робство без право на избор
цитирай
31. zaw12929 - Трябва да стачкуват
17.12.2008 18:50
за да се отложи изпитната сесия. Няма как да посещаваш деноношно кафенета, барове и... да си подготвен за изпити, като не си ходил а лекции
Важното е да се обяви стачката, Има кои да ходи по улиците вместо студентите, Така беше и преди, Партии които ще яхнат стачката ще намерят заместнизи, а в изпитнаата сесия няма кой да ги замести. Има интерес за стачка, от всички страни.
цитирай
32. spasunger - 29.
17.12.2008 18:54
"Хубавите неща и позитивният образ се градят с дълги години, а много бързо се рушат" -- Алилуя.
цитирай
33. didim - харесвам твоите
17.12.2008 19:00
писания по принцип. Неприятно ме изненада с този постинг. Когато някой иска да стачкува има това право и никой не може да говори от негово име и да мисли вместо него. Естествено ще се политизира и тази стачка, но това е начина, а не като си стоим в къщи и пишем разни умни неща - колко сме велики и преуспели....
цитирай
34. анонимен - Динка
17.12.2008 19:18
В поста си разсъждаваш , като слугинка !
Може би защото не си живяла в свободна страна и не си и сънувала ,какви са правата на хората там .Едно от най- важните е правото на стачка и непримиримост ,ако има повод .У нас поводи ,колкото щеш ,а ти пледираш за подтискането им.Явяваш се против стачкуващите !
Да стачкуват ,хората ! Друг е въпросът ,че няма да бъдат чути от тези дето са потъпкали и неуважават личността им !
Поздрави на didim за коментара ! И за zlika :.)
цитирай
35. spasunger - 35.
17.12.2008 19:49
Съгласен. Само вижте какво става в Гърция. Може да са такива, онакива, но са единни винаги, когато се налага да си защитават интересите.
цитирай
36. dinka - За стачките и последиците:
17.12.2008 20:00
Другари и другарки. И ти - Наком.
Помня стачки, които сигурно и вие помните. И резултатите от тези стачки още се виждат. Нима смятате, че с още стачки ще направите живота си по-добър?
Лично за мен стачката е загубена кауза по няколко причини. Едната причина е, че в България нямаме никаква култура на протестите, а другата е, че като стачкуваме и свалим това правителство кой ще сложим на негово място?

Или за това няма да мислим сега? Дай първо стачката, пък после - каквото стане.
Е, ще ви кажа - ще стане цапано дупе с тиква, но да се стачкува само за идеята, без конкретна цел, както е в случая със студентите е меко казано смешно. Това, че има стачка в Гърция не означава, че трябва да има и тук.

Който каквото иска да прави - не забранявам на никого, но нека не ми пречи да си върша работата, благодаря!
цитирай
37. annie87 - Мила будна съвест,
17.12.2008 20:19
не мисля че си права във всичко онова, което казваш. Много ми харесваше този блог, но след като видях какво мислиш отностно протеста, се разочаровах тотално от теб. Не мисля,че е уместно да поставяш всички студенти под един знаменател. Изцяло подкрепям мнението на колегата Spacesceptic и в петък ще изляза на протеста, защото искам да променя нещо в Студентски град.
А отностно изказването ти за Шоуто на Слави, ти сигурно си вървяла под масата, когато голяма част от студентските организации са алармирали обществото за проблемите в Студентски град.
Моля те, имай малко уважение към нас !
цитирай
38. lelya - Поводът за стачката нещо ме ядосва. ...
17.12.2008 20:19
Поводът за стачката нещо ме ядосва. Загина едно момче. Трагедията е ужасна. Ама нали в подробностите се крие...Та това се е случило пред дискотека пълна с охрана и студенти в СГ, където и улиците не са пусти. Та какво правиха студентите в дискотеката и охраната? Тихо ли са се ритали тези 6 или 8 човека или колкото там са били, че никой не е забелязал и да реагира нали, в смисъл да се опита да ги разтърве? Имат право разбира се да стачкуват тези млади хора, ще получат кратка медийна популярност и никакъв успех, защото и до този момент не могат да формулират достатъчно смислени искания. Просто трябва да знаеш какво искаш.
цитирай
39. dinka - annie87
17.12.2008 20:36
Чети преди да коментираш, да си имаме уважението. Пиша в блога си не защото искам някой да ме хареса. Още по-малко хора, които не познавам.

Не разбрах каква е връзката между телевизионно предаване и проблемите на студентски град... И защо само в софийския има проблеми? Нима няма други градове със студенти?
цитирай
40. rummi - бяло: все някога в публичното пр...
17.12.2008 21:06
бяло: все някога в публичното пространство трябваше да се заговори за заведенията в Студентски град, които са неуместни и несъвместими с духа му - такъв, какъвто би трябвало да бъде

"черно":(или по-скоро сиво) - не разбирам защо беше нужно непременно вдъхновение отвън - необходимо ли е гръцките младежи да започнат да протестират, за да го направят и нашите? нашите студенти не осъзнават ли проблемите си и нямат ли желание да се борят да ги преодолеят - без "подсказване" отдругаде?
цитирай
41. muse - не разбирам защо толкова си се оз...
17.12.2008 22:05
не разбирам защо толкова си се озлобила към нас. Студентски град си е гнила ябълка според мен, като започнеш от мизерните условия, и дори борбата да се сдобиеш с привилегията да живееш в стая, където прозореца е готов всеки момент да се срути, но не се знае дали ще те огрее зашото винаги има някой който върти далавери с разни стаи и накрая хора, които наистина нямат възможност са на улицата, а други се оплакват, че им пада мазилката. Да, създава се известен уют, но козметичните промени обикновено не са достатъчни. Също ми е интересно как предлагаш студент първи курс да си намери работа и да успее да изкара първата сесия безпроблемно. Да не говорим, че да си намериш работа по специалността често е невъзможно. А квартира под 300 лв(която да е по малко мизерна от общежитие) също е трудно да намериш. Що се отнася до напиването, лично на мен не ми е изгодно но в един от редките случаи когато реших да изляза вечерта се опитаха да ме ограбят (добре че викам силно) при това на стотина метра от РПУ-то( и не не бяха студенти) А пияни и агресивни хора има навсякъде по света, но да речем ако в Париж(знаем, че те имат опит с безредиците)има просто струпване на хора(да речем на някой площад) има струпване и на полицаи. И така съответните хора които са имали намерение да правят лоши неща, просто са респетирани и се отказват, толкова е просто. А що се отнася до полицейската държава, само се замисли, ако нямаше кой да ни напомня, че има закони, докъде щяхме да я докараме?
цитирай
42. spasunger - .
17.12.2008 22:11
Руми, Гърция беше просто един пример за гражданско съзнание. Не призив да копираме другите. Макар че има доста сходство между двете ситуации.

Динка, може и да не пишеш, за да се харесаш, но от думите ти (пък и от самото заглавие на поста) лъха неуважение към една голяма група хора, които не заслужават такова отношение. Не ме интересува особено с каква цел пишеш, но няма как да очакваш ласкави реакции при такова отношение. Нещо в поста ти показва, че не познаваш в дълбочина проблемите, за които говориш. И това прави думите ти още по-смущаващи.

Ани87, все пак не бързай да вадиш и ти прибързани заключения от един пост.

Предлагам да поуспокоим малко топката?
цитирай
43. dinka - muse и останалите студенти
17.12.2008 22:19
Нямам нищо против да си учите и да се грижите за оценките си в дипломата. Но когато решите да ми пречите, с лицемерно оправдание и неясни цели на протест, който ще попречи да си стигна до работата...

Ще ме извинявате, но студентите в София са доста по-малко от хората, които в деня на протеста ви с неясна цел ще закъснеят за работа. Защо не протестирате само в студентски град? За какво ви е да слизате в центъра?

Що се отнася до търсенето на работа и съчетаването с ученето, ще ме извинявате, но аз на 16-годишна възраст работех и учех защото нямах друг избор.

Оправдания за квартири и половин легло на човек не могат да ме трогнат. Какво ви има? Наком спомена за слепите студенти, които въпреки трудностите се опитват да учат. А вие седите в блога, здрави, прави, уж будни млади хора и само хленчите.

Е хайде стига сме плакали и да поработим малко, а?
цитирай
44. muse - Да, всеки си преценява сам за себе ...
17.12.2008 22:55
Да, всеки си преценява сам за себе си. Аз работя от 14 годишна сезонна работа, но в момента съм решила, че няма да се справя, ако трябва да работя, поне не в първи курс защото в университета не се толерират работещите студенти, и не хленча, а просто обрисувам положението на доста от колегите си... Някои, които работят в закусвални заспиват на лекции защото са били нощтна и са се разправяли с пияници, но ти имаш някакъв определен образ на студента идиот който нарочно е решил да протестира, макар и с махмурлук в 11 сутринта, за да може ти да закъснееш за работа. Все пак от човек, за когото имаш подобни очаквания, едва ли можеш да получиш нещо по-добро...
цитирай
45. novitejivotni - Неразбиране
17.12.2008 23:16
Това МИ, което си изтървала още в заглавието е много показателно.
Студентите ( ако стане ) ще СИ протестират, а няма да ТИ протестират.
Всеки има право на протест.Ако всичко е законно, не виждам противоречие.
Ако не ти харесва, събери хора и си спретни един анти-протест.
цитирай
46. dinka - до, ре, ми, фа
17.12.2008 23:32
до: какво е оправданието за протест?
ре: какви са исканията?
ми: какво ще постигнат?
фа: кой ще дойде след това?

Ето го и ключа сол: Около тези простички въпроси се върти цялата тема и още не съм получила отговор.

За сметка на това научих кой вече не ме харесва и кой се вре в словореда ми.

Сега някой да добави информация за времето утре. Дали трябва да си взема чадър?
цитирай
47. spasunger - ?
18.12.2008 00:03
Кой ще дойде? Къде да дойде. Да не мислиш да свалят правителството? Добър виц.
цитирай
48. nueno - След като прочетох всички комен...
18.12.2008 00:59
След като прочетох всички коментари, мога официално да заявя, че съм голям фен на spasunger :)

Бях написал един дълъг коментар, но тъй като точно сега не ми е до спорове - го изтрих и оставих тази част. Само да вметна - подкрепям студентите в правото им на протест. Няма да обяснявам защо, това си е моя гражданска позиция и имам право на нея :) Ако някой го интересува особено много, ще обясня защо в блога си някой ден скоро - сигурно като имам време през празниците.

Успешни протести (дано).

Динка, като толкова ти се ходи на работа и се притесняваш че няма да можеш да отидеш, вземи направо да поспиш в офиса.
цитирай
49. fenris - до spasunger и после dinka
18.12.2008 08:09
Съгласен съм с теб! Проблема на България е че когато се случи нещо такова, и има протест винаги се търсят задни мисли! Тези хора живеят там, учат там, един ден може и да отглеждат децата си там и някои го правят! В много дискотеки престанах да ходя заради тъпите пияни мутри! Защото ми развалят хатъра! Слава богу в заведенията където ходя те там не се весват, защото там ходят метали! Които ме познават знаят кои са тези заведения! Още като построиха Амнезия очаквах нещо такова, все пак го тръснаха точно до Маската а това си е пълна простотия! Ако бях на мястото на студентите нямаше да протестирам мирно, а щях да последвам примера на Гърците!
Аз не съм студент dinka но ще ти отговоря на "Ще ме извинявате, но студентите в София са доста по-малко от хората, които в деня на протеста ви с неясна цел ще закъснеят за работа. Защо не протестирате само в студентски град? За какво ви е да слизате в центъра? " Защото само заплаха от блокиране на София може да накара управляващите да вземат мерки! Защото така учителите и шофьорите извоюваха заплатите си! Сега разбра ли? Това, че са ти строшили хатъра за малко си е твой проблем! Отбелязвам, че не се заяждам а обяснявам! Защото докато хората само мрънкат, когато другите си търсят правата няма да се оправим, защото липсата на солидарност ни е докарала на този хал! Харесвам блога ти и не ме разбирай погрешно, но не си права! Освен това отдавна квартирите в студентски град не са безплатни, както и градският транспорт! За боглука си права, но това не е само в студентски град и повечето, които го хвърлят, го правят защото няма наблизо къде или са въпросните мутри!
"spasunger горното трябва да отговори на въпроса ти дали имам информация от първа ръка или не. Не съм расла в саксия. Не съм и сляпа. Ако си недоволен от условията - намираш начин да ги промениш, а не да псуваш и да се напиваш безпаметно. :)"
Ами те това правят протестират да променят условията!
"До сега не съм чула студент да ми говори как са се събрали със "студентската организация" за да направят нещо градивно. Примерно - да поправят бравите на блока, в който живеят. Трудоемка работа е това. Доста по-лесно е да се излезе на улицата с неясна цели да мааш гащи и да псуеш обществото."
Когато си плащаш наем и ходиш да работиш постоянно и да учиш и да взимаш изпити, очаква се поне бравите да са оправени нали? Поне това може да се направи като плащаш наем нали?
за valsodar
"Айде, няма да ти казвам какво е нивото на проституция сред студентките, че там съвсем ще загрубее темата."
Има проституция, защото има мутри там, ако бъдат разчистени мутрите ще намалее и проституцията! А иначе проституцията е разпространена сред всички студентки в целия свят, някои стават и стриптизьорки!
dinka
"Не разбрах каква е връзката между телевизионно предаване и проблемите на студентски град... И защо само в софийския има проблеми?"
Защото е най-големият и най-занемареният и оставен на самотек!
цитирай
50. junkhead - Бая ти е офча логиката, ша ма прощаваш
18.12.2008 08:35
.
Протестирането му е майката, булка. То е довело до разликите в света. Добре че булгаристанците от Априлското не са мислели като тебе. Жалко, че булгаристанците от Гоцевото мислят като тебе. То и затва е твоя пост там - ама кое е първо? Яйцето, или кокошката>
цитирай
51. zaw12929 - junkhead Няма терапия, няма оздравяване!
18.12.2008 09:33
We4e wi komentirah prez septemwri. Opasen ste za sebe si dori!!
цитирай
52. dinka - :)))
18.12.2008 10:15
Зададох 4 основни и много прости въпроса. Половината студентски град се изсипа тука и написа десетки хиляди думи и в крайна сметка - никакъв отговор.

Но понеже прочетох, че студентите са цвета на нацията и най-вероятно са много по-умни от мен и не можели така лесно да бъдат манипулирани...

Може някой ден да получа отговор на следните въпроси:

Какво е оправданието за протест?
Какви са исканията?
Какво ще постигнат?
Кой ще дойде след това?
цитирай
53. spasunger - 49.
18.12.2008 10:48
Нуено, сега пък ме караш да се изчервя....... :S
цитирай
54. nueno - 1. ти сама си описала оправданието, ...
18.12.2008 10:58
1. ти сама си описала оправданието, и по-точно не оправданието, а основанието - виж си постовете, в които описваш текущата ситуация - мръсотия, боклуци, мутри, проституция, etc.
2. исканията са това да СПРЕ, при това не някога си там, а ВЕДНАГА, колкото се може по-скоро
3. Не е особено ясно. Но какво ще постигнат, ако оставят нещата да продължат както са си били?
4. За целите на протеста не е важно КОЙ ще направи нещо, а НЯКОЙ да направи нещо. Това че цялото нещо се политизира и се използва за анти-правителствена пропаганда е вярно, донякъде, но аз съм "за" да сложа на власт ВСЕКИ, КОЙТО и да е, който е способен да постигне резултати.

Ясно ми е че ще има корупция, но поне да си вършат и работата. Трябва да има някакъв баланс. В прехваления ЕС също има корупция, при това жестока, но там формата на обществен контрол е такава, че могат да си го позволят само за по-незабележими неща - и в същото време правят необходимото, за да осигурят кажи-речи нормално всекидневие. Тук има МНОГО работа да се върши, но докато обществото не покаже ясно, че ИСКА да се свърши, никой няма да го направи. Защото работата е непопулярна, защото ние самите не искаме много-много да има тежки репресивни мерки. Протестът е навременен, надявам се да продължи колкото трябва и да постигне поне частичка успех.
цитирай
55. fenris - dinka - :)))
18.12.2008 11:15
Ми отговорих ти!
"Какво е оправданието за протест?"
Никой не търси оправдание за протест а причина! Причината е ясна, просто купчината боклук лъсна в студентски град(говоря метафорично) и то така, че ще ни избоде очите! Гръцките младежи просто бяха примерът, който нашите студенти последваха, защото вече е време някой да се изправи срещу мутрите в студентски град!
"Какви са исканията?"
Ето ги
http://www.dnes.bg/article.php?id=62814
Ще цитирам:
"Вън мутрите от Студентския град!, зоват още студентите."
"Какво ще постигнат?"
Този въпрос е риторичен, защото какво ще постигнат предстои да се види! Защото ако всеки започва нещо с идеята, че няма да постигне нищо, и се отказва защото другите са против него няма да постигне нищо и за това нищо не сме постигнали от близо век, заради този въпрос! Нещата се вършат за да се постигне нещо а не си задаваш въпроса има ли смисъл? Ако е нещо хубаво значи има смисъл!
"Кой ще дойде след това? "
Кой ще дойде къде? Студентите не искат да свалят правителството!
Надявам се да отговорих на въпросите ти!
А отностно полицаите има интересна статия тук http://www.dnes.bg/article.php?id=62832
и то става дума за Студентски град! Та какво казваше има ли нужда от протест?
цитирай
56. spasunger - 55.
18.12.2008 11:21
Не бързай да слагаш на власт "който и да е", че на няколко пъти го направихме и така само по-лошо става.

Може и да звучи кощунствено, но съм по-склонен да оставя на власт (ако от мен зависеше) тези, които вече са се наяли - поне отвреме-навреме ще мислят и за вършене на работа. Отколкото да докарам някакви нови и изгладнели типове, които тепърва ще почват да крадат каквото е останало. Звучи зле, нали. Но е реалността.

Другата възможност е революция, но последствията са неясни. Пък и Динка не дава да се правят безредици, значи не става :-)))
цитирай
57. dinka - Да разбирам ли, че...
18.12.2008 11:37
Причината са протестите в Гърция и мърсотията, която сами студентите си правят, а исканията са да се изгонят мутрите?

Странна работа... Странна...
цитирай
58. nueno - *прозява се* Падни по гръб в...
18.12.2008 11:46
*прозява се*

Падни по гръб веднъж де, по-интересно е. Вече знаем че можеш да се хващаш за сламки по коментарите за да се измъкнеш от отговорност за това, което си казала/недомислила. На мен лично ще ми е интересно да видя "еми.. да.. като се замисля май се изказах прибързано [емоционално] [афектирано] [неправилно (!?)]", но тъй като знам че няма да го направиш, а вместо това ще се уловиш за ОЩЕ нещо - приятно катерене от мен.
цитирай
59. fenris - dinka
18.12.2008 11:46
Ми пак не си разбрала!:))))
Първите две са насърчението за това а и мърсотията не си я правят студентите толкова, но това е друга тема! Изобщо не знам, защо я набърка мърсотията? Причината за протестите е вандализмът в студентски град, и побоищата! Минавах венъж покрай една от хит дискотеките и видях бая кръв после гледам как един човек му тече кръв от носа! Наканих се да извикам линейка, но тя дойде! От охраната или някакви мутри го бяха пребили човека тотално! Имаше синини и кръв по цялото му тяло, все пак стоеше на крака! Явно е трябвало да стане убийство за да се заговори за това, което си е популярно в Студентски град!
цитирай
60. dinka - nueno - специално за теб:
18.12.2008 11:59
Падам по гръб. Предавам се. Уморих се да се опитвам да разбера неоснователните причини за протест. Просто не съм достатъчно умна, явно.

Баба ми, Бог да я прости жената, все повтаряше: "Да би мирно седяло - не би чудо видяло".

Смешно е да се протестира за това, че се напиваме по кръчмите и след това се бием. То е все едно аз да изляза и да портестирам срещу държавата, че не е направила нищо по проблема ми с котешкия пясък, който съм приунудена да чистя всяка сутрин.

Или да протестирам срещу котките вкъщи, въпреки, че съм ги приела доброволно у нас, за това, че гризат кабели и чупят всичко наред.

Хайде поздрави, слънце и топла храна...
цитирай
61. looklikerain - Браво бе!
18.12.2008 12:11
Скъпа Будна Съвест, с това "по-добре си налягайте парцалите", отнесено точно към единствените, които имат свободно време да протестират, влизаш в категорията на юначните ченгета и продажните политици. До колкото знам, работите като журналист. Това ли ви е журналистиката? Вместо всички да се вдигнат, щото утре това може да е тяхното дете, ние чакаме да се уталожат нещата и утре боклука от улицата да е изметен и прибран в Студентски град. Срамота!
Да се върне полицейщината? Хората искат само ред и спокойствие. И утре да са живи.
Учели без да разбират? Просто тия дето разбират после няма да са тука. Сред овцете и щраусите, които пет пари не дават какво става около тях.
цитирай
62. lubopitstvo - Естествено, че трябва да се стач...
18.12.2008 12:28
Естествено, че трябва да се стачкува.И то всички.Докато ги побъркаме.А авторката, ако наистина е журналист....
ЕЙ, ЖУРНАЛИСТИТЕ - МНОГО СТЕ СЛАБИ!ПРОДАЖНИ ЛИ СТЕ, КАКВИ СТЕ?
ТРЯБВА ДА СТЕ НАЙ-АКТИВНАТА ЧАСТ ОТ НАС, А ВИЕ САМО НИ ПРОМИВАТЕ МОЗЪЦИТЕ, ЗАЩОТО ЗАТОВА ВИ ПЛАЩАТ!
цитирай
63. rummi - явно е много важно
18.12.2008 12:34
да се пази правителството :-)))))))) един вид, искай каквото искаш, ама само да не мирише на политика.

това виц ли е?
цитирай
64. dinka - Ей, дочаках седерастите :)
18.12.2008 12:57
Истинско чудо е, че дотичахте тук... Трябва да почерпя :)

looklikerain, заеш ли защо на кораба моряците винаги са заети с нещо за вършене? "Защото, като останеш без работа започваш да мислиш за глупости", каза морякът.

lubopitstvo - така, така. Всички са маскари, мятай доматите сега по кой падне, а после ще видим какво ще правим. Ще го мислим след това.

rummi, ами да ти кажа честно не ми се иска да става същото, като едно време, че тоя преход няма да свурши още 20 години... Трябва да се поучим от грешките си. Но май не го правим... Хайде със здраве.
цитирай
65. lubopitstvo - Ей, момиче, я не говори глупости, а ...
18.12.2008 13:01
Ей, момиче, я не говори глупости, а се огледай какво става в държавата ни! Я виж колко е сбъркано всичко.Ако наистина си журналистка - срамота!
цитирай
66. looklikerain - dinka : )
18.12.2008 13:02
Просто постинга е тъп и неадекватен, що не си признаеш?
цитирай
67. dinka - Поздрав най-сърдечен на другарите седерасти
18.12.2008 13:09
lubopitstvo направо се засрамих.

looklikerain хайде напиши по-остър и по-адекватен постинг. И моля те - не си губи времето с мен и малоумния ми блог. Имаш, предполагам, далеч по-възвишени дела да вършиш днес. :)
цитирай
68. spasunger - 61.
18.12.2008 14:09
Ех, Динке, Динке...
""Да би мирно седяло - не би чудо видяло". "

Знам и една друга: "Преклонената главица сабя не я сече". От нея сме се водили 500 години, с което тотално сме се отучили да мислим и да си защитаваме интересите. Оттогава май нищо не се е променило...
цитирай
69. viki11 - Лошото е, че само смърт се смята у нас ...
18.12.2008 14:14
Лошото е, че само смърт се смята у нас за повод за прогреждане, опити за уреждане на нещата и протести.
Да, при смърт поне трябва да се стачкува. Има срещу какво. Не срещу кого. Те са много. Цялото общество е виновно. Начело с управляващите, на които също би трябвало да им е присъщо нещо човешко. Но... те са над тези неща с живота на народа.

Ще протестират, защото има проблеми. Много. Няма значение поводът. Той е един от многото, и е важен. Току виж пък са го обичали този студент. Някои поне.
Иначе - ДА, лицемерието е повече.
цитирай
70. boltendahl - Смееех, смеееех, смееех
18.12.2008 14:47
Света ще променяте с протести?!?! Света не се променя с кряскане и губене на време по площадите, а с действия. На първо място - като ви дадат възможност да гласувате - идете и го направете. Стачките са чудесен начин да се пунтира будна съвест и активност. Истината е, че ако човек иска да изкръшка от работа, учене или някаква друга смислена дейност, най-лесния начин е да се обяви за онеправдан и да се тръсне на площада.
И наистина не е ясно за какво точно ще протестират студентите. Студентски град е бардак, защото за това има търсене. Ако си ходехте по лекции, вместо да висите по кръчми, "заинтересованите" лица отдавна щяха да се изнесат с все бизнеса си към по-благоприятни локации. Вместо това са ви спретнали цял "Дисниленд" - да ви е всичко под ръка. То не са магазини със смешни парцали, то не са козметични салони, пък за кръчми от всякакъв тип да не говорим. От влачене по кръчми и шопинг нямате време да си измиете пода в стаята, ама някой друг ви е крив, че не ви е уютно. Да не говорим колко нелегално пребиваващи има. Защо прибирате помияри, на които не им се плаща квартира? Математика сте учили, нали? Е хайде направете си сметка какво се случва като в едно общежитие 30% от обитателите пребивават нелегално.
То е ясно, че ще излезете да протестирате. Ясно е и че на вашите години това ви се вижда много cool, прогресивно и въобще изобщо....
Протестирайте си - на никого не правите впечатление, освен на нещастниците, на които пречите да се придвиждат до работа. Само не се изживявайте като герои на своето време.
цитирай
71. dinka - boltendahl
18.12.2008 14:55
По всичко личи, че някой тази година не е успял да продаде изгодно продукцията от домати на баба си и ги е пробутал на гладните и бедни студенти. Те, от своя страна, вместо да ги хапнат са решили, че ще е по-забавно, ако наакат стените на парламента с тях.

Ъ, събраха ли се 20 човека за обсада на Парламента? Чак аз получих спам по пощата.
цитирай
72. vmir - Съгласен съм, че за да има смисъл от един протест,
18.12.2008 15:03
той трябва да е ясно насочен и адекватен, а протестиращите да го олицетворяват по възможно най-добрия начин. Но трябва са се допуска и възможността спонтанни процеси да изпълняват положителна роля. Смятам, че случая е такъв и не ми изглежда коректно участниците да бъдат набеждавани в лицемерие и кръшкачество.
цитирай
73. dinka - vmir
18.12.2008 15:05
Протеста никак не е спонтанен. Той се организира от седмици. Защо не излязохте на улицата на следващия ден след като студенти пребиха до смърт техен колега?

Нима студентите мислят толкова бавно, че са необходими седмици за да им се роди в главите "спонтанната идея" за протест?

И това, ако не е лицемерие - здраве му кажи.
цитирай
74. fenris - ей миличка
18.12.2008 16:45
вече ме развеселяваш, направо си умирам от смях, дори започна да ми харесваш с този инат! В нас трябва време за да яхне някой вълната на протеста, просто повечето хора мислят като теб, че няма смисъл да се протестира и им трябва време да осъзнаят, че смисъл има! виж тук:
http://www.dnes.bg/article.php?id=62869
Явно не само в София е така!
цитирай
75. dinka - fenris, хайде да не фамилиарничим, а?
18.12.2008 16:58
"В нас трябва време за да яхне някой вълната на протеста" и кой според теб го е яхнал?

Тази година ходих на няколко протеста с ясна цел и ясни искания. Резултатите - постигнати.

Протеста на студентите няма ясни цели, няма ясни искания. Това, което искат е да направят поредния панаир в тази държава и да се почувстват значими.

Като в същото време ще ядосате много хора, които ще бъдат възпрепятствани да си вършат работата, само защото шайка млади хора без работа са решили да акат на жълтите павета.
цитирай
76. veras - @ fenris
18.12.2008 17:06
От този протест наистина няма смисъл. И то не защото по принцип не трябва да се протестира, а защото и самите студенти не знаят за какво точно се бунтуват.
цитирай
77. annie87 - Динка,
18.12.2008 17:31
никой не е казал,че проблемите са само в Студентски. Освен това смятам,че протестът е наложителен, защото ние сме алармирали обществеността много пъти преди инцидента. Никой не обръщаше внимание. Трябва ли да стане подобен инцидент, та някои хора да се сетят,че не може да разпродават зелените площи за заведения и порно магазини???
А отностно изказвания на други от блог.бг мога да кажа,че тези хора, които искат този протест знаят много добре за какво се бунтуват. Никой не е тръгнал да си прави протест ей така от липса на занимание.
цитирай
78. dinka - annie87
18.12.2008 17:34
Е само аз ли не разбрах за какво ще се протестира утре? Толкова ли съм проста, да му се не знае?
цитирай
79. fenris - dinka - fenris, хайде да не фамилиарничим, а?
18.12.2008 20:03
Щом искаш минавам на вие! НЕ ме познававате и за това реагирате така, аз този израз "миличка" го използвам като обръщение, за това не се чувствайте поласкани или обидени! Ако съм оставил такова впечатление извинете! И както наблегнах по-горе харесвам блога ви! Преди да реагирате четете! Протестите в Гърция също не станаха с изградени ясни искания а само с едно искане Ченгето убило детето да си плати! Това е! В България всички са ядосани за нещо! Всички се ядосват заради задръстванията! И не говорете за мен сякаш участвам в това! Аз не съм студент, ще участвам, но не съм казал, че участвам! Някой щял да бъде ядосан, а хората, които живеят в Студентски град не са ли ядосани? Между другото аз живея близо до Студентски град и знам какво е там! Лесно е да се ядосваш щом ножа не е опрял в твоя двор а когато опре и тръгнете да протестирате, и сумати хора вти викат къде си тръгнал да протестираш ве? Как бихте реагирали тогава? С това вече смятам, че спора се изчерпи! Благодаря Ви за вниманието!:)
veras студентите знаят за какво протестират, друг е въпроса дали ще има резултат!
цитирай
80. thomas - @spasunger
18.12.2008 20:39
Какви са тия интереси, дето си ги защитават студентите, би ли ми казал!? Интереса да ядат, да пият и да се чукат когато, с когото и колкото им скимне, да не учат, да са тъпи, някой вечно да ги издържа и винаги някой да им е виновен?! :-)

@dinka
Ще взема да размисля и да престана да споря с теб и за други неща, след като за това мислиш точно това, което и аз! :-)
цитирай
81. flyco - определено провокативно
18.12.2008 20:57
Най-трудното е да накараш някого да мисли. От тази гледна точка постът е добър!
цитирай
82. spasunger - 81.
18.12.2008 22:54
Нихилизмът ти ме изумява, Томас.

Аз лично не намирам какво повече има да се каже в този пост. Взе да се изтърква и предъвква.

Next...
цитирай
83. spacesceptic - Реших да намина в този пост ...
18.12.2008 23:17
... и ми се завъртя един въпрос в главата. Бе вие нямате ли си друга работа, та само пишете по блогове?
цитирай
84. dinka - :)))
18.12.2008 23:45
fenris, последно участваш или не участваш в протеста? И защо?

Не ми се иска протестите в собствената ни кочинка да се оправдават с нещастен случай и да нямат толкова простичка цел, както протестите в Гърция.

Там искат да се случи нещо конкретно.

Тук искаме да се случи всичко. На куп. Ако може веднага и само при положение, че някой друг ще го свърши. Ние няма да го свършим, защото не обичаме да носим отговорност.

Във вече 80 коментара чета какви ли не оправдания за протестите. То не бяха "половин легло на човек в тройна стая", не бяха "мутри", "казина", "синковци" и т.н. Общи приказки.

Никой не каза какво е направил, за да помогне студентски град да стане по-добро място за живеене. Няколко човека споменаха за "освежителни ремонти" в стаите си. Но това било преди, сега вече не живеят в студентски град.

Хората били ядосани и всеки имал причина да протестира - вярно. И аз имам причини, но няма да го направя, защото неясната цел и още по-неясните искания са нещото, което не може да ме привлече да стана привърженик на каузата. Защото кауза няма. Съжалявам.


thomas, Коледно парти? :)

flyco, този пост не е написан за да накарам някой друг да мисли. Като домакин на блога dinka.blog.bg съм си позволила да споделя личното си мнение по темата тук, без да го натрапвам на други места. До колкото ми е известно това все още е позволено.

spasunger някой кара ли те насила да влизаш в блога ми? Само го посочи с пръст и лично ще го набия.

spacesceptic, аз имам друга работа и за сега си я върша успешно и с желание. Въпросът е ти по каква работа влизаш тук? Ако и теб някой те принуждава - посочи го. И него ще набия.
цитирай
85. spacesceptic - dinka :) Не бе, любопитно ми е. Кл...
19.12.2008 00:00
dinka :) Не бе, любопитно ми е. Клюкарска натура съм - в добрия смисъл на думата :)

А ти вярно ли е, че си журналист? Някой те попита по-горе...
цитирай
86. dinka - spacesceptic
19.12.2008 00:02
Твърдението, че съм журналистка е толкова вярно, колкото и това, че съм републиканска шампионка по борба.

Да умреш от смях, а?
цитирай
87. spacesceptic - Значи има два варианта - или си ре...
19.12.2008 00:03
Значи има два варианта - или си републиканска шампионка и журналист, или не си и двете :)

А сега сериозно... в моя факултет днес гледам, че са разлепили поне стотина обяви за утрешния протест...
цитирай
88. dinka - spacesceptic
19.12.2008 00:13
Винаги има поне два варианта. Лека нощ. :)
цитирай
89. spacesceptic - хаххахаа лека
19.12.2008 00:13
Лека, и по-полека :)
цитирай
90. looklikerain - Госпожица Желязкова
19.12.2008 09:21
Навремето водеше поздравително предаване в радио Тангра. После в Ретро радио. Понастоящем списва /предполагам на хонорар/ в dnes.bg. Явно е републиканска по борба. Изненадах се.
цитирай
91. dinka - looklikerain
19.12.2008 09:30
Не е полезно да има толкова много медии в тая страна. Хората се объркват.
цитирай
92. flyco - Re: 85.
19.12.2008 10:40
Ясно, тогава ако позволиш, ще кажа и аз какво мисля. Студентите, както всички български граждани, имат право на протест. Могат да го използват, могат и да не го използват - те трябва да решат сами.
Технологията за това как трябва да протече един протест в най-общ вариант е разработена и одобрена и ако тя се спази ще бъде получено законно разрешение за провеждането му. Ако такова бъде получено вече не студентите, а бат ни Бойко ще е виновен ако законния протест възпрепятства придвижването на хора до работните им места /това, струва ми се, е една от главните причини за недоволството ти/. Та така, ако закъснееш за работа и сметнеш, че за това е виновен студентския протест би следвало да се сърдиш на първо място на охраната на протеста - ако той не протича по предварително уговорения начин, на второ на кмета - ако го е разрешил в неудачно време или неудачно място. На студентите пък ако решиш да се сърдиш за това, че са решили да протестират можеш със същото основание да се разсърдиш например на Папата.
За какво протестират. В протестите доколкото съм наблюдавал участват два вида хора, едните са недоволни от нещо, на другите им е платено да се правят на недоволни от нещо /в повечето случаи различаващо се от това на първите/. Коя група ще надделее ще се разбере в последствие. Дали студентите от първата група ще позволят да бъдат манипулирани или няма как да се каже предварително. Ако се усетят, че ги действат това ще е добро за обществото ни като цяло, иначе не 20 ами 200 години преход няма да ни стигнат да замязаме на бяла държава.
Останалото е мълчание.
цитирай
93. spacesceptic - Относно медиите
19.12.2008 10:43
Ами то днес така или иначе изобилства от журналисти. И от графоманстващи.
цитирай
94. thomas - уф
19.12.2008 11:09
Тази сутрин гледах репортажа на Бареков по БТВ от мястото, където е убит студентът. Честно казано, впечатлението ми беше за най-елементарен лов на вещици от страна на едни общинари срещу други, насъскване на обществено мнение от журналисти-популисти и търсене на евтина сензация на гърба на нещастието на конкретни хора.

Дискотеката не била дискотека, ами павилиони. Земята под нея била дадена под наем от общината срещу левче на квадратен метър месечно (което за 5 години прави 60 лева или дори повече, отколкото преди десетина години струваше земята в същия район за вечно ползване). Имало нещо съмнително около разрешенията за построяване на масивната постройка. А на 20-30 метра пред нея (Бареков май дори не може да преценява разстояние) някой някого убил. Егати и връзката, егати и разследването.

Дискотеката им е виновна за това, че пияни и дрогирани изроди си отнемат живота. Да, косвено може и да е виновна - защото им помага да се отпускат и да се проявяват в най-лошата си светлина. Ама това го прави всяка дискотека, а не конкретно тази и още по-малко защото е построена върху земя, която е отдадена под наем малко по-евтино, отколкото е нормално. А, и на всичко отгоре земята, върху която е построена, по градоустройствен план била предвидена за параклис. Поредната доза демагогия от страна на общината, че я интересуват възможностите за развиване на духовното у гражданите. Трънки.

И сега някакъв си главен архитект обеща, че тази дискотека скоро ще бъде затворена (и може би съборена). С което всички студенти няма да се преместят в съседната, ами ще почнат да посещават библиотеки и да пият чай. Егати и популизма, егати и чудото!

Онзи ден гледах едни реклами на някакъв фитнес. Текстът гласеше следното: "Роклята ти не прави задника ти да изглежда дебел. Задникът ти прави задника ти да изглежда дебел".

Та и тук е същото... Дискотеките не са виновни за това, че много от студентите са елементарни простаци. Студентите са виновни за това, че много от студентите са елементарни простаци.
цитирай
95. konspiratora - http://www. teenproblem. net/...
19.12.2008 15:35
http://www.teenproblem.net/news/s/11818.html
цитирай
96. lappi - хм...
19.12.2008 17:17
Както каза някой по-нагоре в коментарите, медалът си има две страни. Колкото и да е неиздържана позицията на някой, в думите му винаги може да се намери по зрънце истина. Стига да пожелаеш да я видиш. В случая, макар да съм на коренно противоположната позиция, мога да призная, че авторката е загатнала доста верни неща за студентския протест. Само едно нещо не мога да приема - мисленето, че "някакви парадиращи загубеняци ми пречат да стигна навреме за работа". С такова егоистично мислене доникъде няма да го докараме с формирането на активното гражданско общество. А същото е един от основните фактори нещата в тази държава да потръгнат.

цитирай
97. spasunger - 97.
19.12.2008 18:24
Стотинката беше, но и медала върши работа :-)
цитирай
98. dinka - lappi
19.12.2008 20:41
"някакви парадиращи загубеняци ми пречат да стигна навреме за работа" - това го казваш ти. Не съм го казала аз. Що се отнася до егоистичното мислене, в случая то е присъщи на тези, няма и 1000 студенти, които днес излязоха по улиците на София.

Момчета и момичета - в Строежа се събират всяка вечер повече хора, отколкото на протеста днес. А колко бяхте надъхани вчера и онзи ден - готови да отстоявате правата си. Да правите обсада на парламента, да вдигате революция... Мъка.

И какво стана днес? Хайде, разкажете!

цитирай
99. spacesceptic - нямаше ме...
19.12.2008 22:57
Бях си в Плевен.
цитирай
100. spasunger - 99.
20.12.2008 03:49
А ти какво искаш да стане?
цитирай
101. lappi - Динка, точно това каза, но с малко ...
20.12.2008 10:40
Динка, точно това каза, но с малко по-различни думи.

Ако само такива инцидентни мероприятия ти пречат да си стигаш бързо и комфортно до работата, то ти си истинска щастливка. Аз наскоро установих, че в час пик стигам до работа (която е на другия край на града) по-бързо пеш, отколкото с транспорт. Интересно, но нямаше "недоволни лузъри", които да протестират по същото време и да задръстват движението, та не знам...

Иначе протеста за всеки е различен - едни изразяват позиция, други го ползват за отдушник, трети гаменстват. Вчера една част от студентите излязоха от черупките си (излязоха от Строжежа, ако щеш), за да защитат една достойна позиция - правото да се учат и живеят нормално в собствената си държава. Ти какво против тях имаш, отделяйки ги от общата маса "пияници и развратници, гиляещи с парите на мама и тати"?
цитирай
102. spasunger - 102.
20.12.2008 10:59
Предъвкваме, предъвкваме, лапи. Съмнявам се динка да извади някакви нови, все още несдъвкани доводи от ръкава. Просто прочети какво е писала по-нагоре :|
цитирай
103. spacesceptic - ...
20.12.2008 11:00
Стига сте спамили де, оставете я да се доизкаже...
цитирай
104. spasunger - .
20.12.2008 15:33
Не вярвам да има нещо против - 104 коментара вече ;-)

Ми да се изкаже - някой спира ли я :-)))
Ако тя не се изкаже, ние ще я изкажем на другарката.
цитирай
105. razcvetnikov - Хъммммм...
22.12.2008 17:04
Ти къде по точно си, си получила образованието ?
Защо да нямат право хората да протестират ?
Целия студентски град прилича на Sofia Land. Кръчми, дискотеки, барове, клубове и т.н.
Как да учат и да жвивеят хората спокойно ?

Държвата изобщо не са те !
Държавата са всички онези мазни офис плъхове, които висят по разните държавни институции и си бъркат по дупките.
Студентите не протестират само заради убийството. Те протестират, защото им е псинало от цялата извратена действителност.
цитирай
106. spasunger - Разцветников!
22.12.2008 23:17
Хей, тука ли си бе човек :-)
цитирай
107. thomas - @razcvetnikov
23.12.2008 07:52
Груба грешка. Може би за 5% от студентите действителността е такава, каквато я описваш. Другите 95% обаче не живеят в тази "извратена действителност", те я оформят. Дискотеките, баровете, дрогата - това не са злини, които някой натрапва на студентите, докато те жадуват за библиотеки и параклиси. Много от тях са носители на културата, в която дискотеката е храмът, барът - параклис, а дилърът - свещенослужител. Така че излиза, че в момента студентите протестират срещу себе си. Или дори и в най-позитивния вариант, едни студенти искат от държавата да ги опази от техните колеги, които са мнозинство. Жалка кауза е това.
цитирай
108. razcvetnikov - re: thomas
23.12.2008 16:36
Koe по-точно е груба грешка ?
Да не би студентите да са си дали съгласието за построяването на толкова много безсмислени заведения. Истината е, че подкупните чиновници от община студенстка си правят кинтите чрез хитрите бизнесмени.
Ти ми кажи къде в тази схема са виновни студентите ?
Сигурно са виновни и затова, че министъра си бърка в задника вместо да каже едно голямо не на цялата тая цигания.
Какви са стимулите за образвование ?
Защо в България има толкова много университети ?
Които фабрикуват хора с фалшиво образование и ги хвърлят на улицата !
Или ще ми кажеш, че и за това са виновни студентите.
По твоята логика и децата в детската градина са виновни, че няма места в детските градни в София, защото пък децата от своя страна са много ...а ?
Не ми обеснявай, че не са натрапени дискотеките, дрогата и баровете. Истината си е, че те са точно натрапени от хора с интереси. Но не интереси свързани с държавата, а лични.
Студентите трябва да излезнат на мащабен протест и да изгонят хайката от дегенерилрали комунистичеки свине, която продължава да ни прави на маймуни.
цитирай
109. thomas - @razcvetnikov
23.12.2008 17:01
Разбира се, че не е натрапено нищо - само се откликва на търсенето. Всички прекрасно знаят, че да си студент и да живееш в Студентския град, означава много пиене, безплатен секс и вечен купон. Затова хората стават студенти - не за да трупат знания, които някога да им донесат успехи. Никой не вярва в това. Всички прекрасно знаят, че успехите не зависят от образованието, а от това на кого си роднина, с кого пиеш, на кого даваш подкупи и най-често - с кого си лягаш.

Хайката дегенерирали комунистически свине беше основната причина преди 20 години всички да мислят, че от образованието има смисъл. Защото тогава то имаше общо с реализацията и богатството на повечето от нас. А сега... е вече твърде късно нещата да се променят. Не и в този живот.
цитирай
110. dinka - razcvetnikov
23.12.2008 20:07
Ти не питай за моето образование, защото от твоето има още трески за дялане. "обеснявай" е един чудесен пример за издялкване.

По темата за кръчмите и казината... Нима мислиш, че в моя квартал няма такива? Е, ако разчитаха на мен - до едно щяха да фалират.
Точка по въпроса ->.
цитирай
111. razcvetnikov - re: dinka & thomas
24.12.2008 10:40
Изразих някакво мнение, което не претендирам, че е правилно.
Коледа е !
Пожелавам Ви успех и на двамата :)
цитирай
112. dinka - razcvetnikov
24.12.2008 19:03
Весела и усмихната Коледа на теб, на всички писали до тук и на близките им. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dinka
Категория: Хоби
Прочетен: 995941
Постинги: 131
Коментари: 1856
Гласове: 3975
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930