.

Студенти ще блокират София днес в знак на протест

Студенти от всички университети в България ще излязат на протестно шествие в София. Повод за протеста е смъртта на техен колега от медицинска академия Стоян Балтов, който бе брутално убит от бой пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.

Студенти ще блокират София днес в знак на протест
Студ
нти от всички университети в България ще излязат на протестно шествие в София. Повод за протеста е смъртта на техен колега от медицинска академия Стоян Балтов, който бе брутално убит от бой пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.

„Заради траура на близките днес се въздържаме, но оттук нататък започват сериозни протестни действия. Даваме ултиматум на властите – какво ще направят до вторник вечерта. Тогава каним на среща всички министри: министър-председателя Сергей Станишев, министъра на образованието и науката Даниел Вълчев, на вътрешните работи Михаил Миков, на здравеопазването Евгений Желев, правосъдния министър Миглена Тачева, кмета на София Бойко Борисов и на Община Студентска Димитър Дилчев, както и ректорите на всички висши учебни заведения. Те заедно трябва да решат как да променят ситуацията в Студентски град. Ние имаме конкретни искания и ще ги представим днес пред Общината. На първо място – в момента това не е място за учене, това е нещо като Лас Вегас на София, където има казина, но няма библиотеки, това е място, подстрекаващо криминогенните прояви, подстрекаващо всичко друго без ученето. Против тази ситуация сме", обясни Адриана Иванова пред Дарик.

Припомняме ви, че през 2001-ва година TeenProblem съвместно с БНТ и Мошеник.bg поведе кампания "НИЕ НЕ НОСИМ ОРЪЖИЕ" по повод убийството на нашия колега и приятел Петър Маринов, който бе разстрелян хладнокръвно от пиян полицай в дискотека Алиби. Инцидентите от последните месеци показват, че оръжието не е задължителен фактор при извършването на най-тежкото престъпление срещу личността - убийството.


Екипът на TeenProblem.net подкрепя траурния-протест на студентите и ще следи развоя на нещата.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...