Стига амнезия!

Трета седмица след убийството на Стоян. Трета седмица промяна няма! Отново на протест, но този път от Студентския град до парламента
17 дек 2008 21:15,
81
Стига амнезия!
Колаж: Dnes.bg

На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка.

Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото.

Ние, младите, да сме обречени да сме поколението на "500 лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.

Това са исканията им... на студентите, които трета седмица чакат справедливост за смъртта на Стоян и за сигурността си в Студентския град.

Седмица след като с гневни упреци и плакати в ръце обходиха улиците на Студентски град, приятелите на зверски убития студент по фармация отново ще се съберат на 19.декември в 11 ч. пред зала "Христо Ботев".

Този път обаче няма да се задоволят с кварталните улички, а ще тръгнат на протест към парламента.

"Поради отказа от диалог на отговорните институции със студентите, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите ни да бъдат решени", казват организаторите на шествието в писмо до редакцията на Dnes.bg.

Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица промяна няма!

Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

Сега е моментът да надигнем глас, така че да ни чуят всички, категорични са студентите.

По думите им опитите за дискусия с властимащите се са провалили главоломно заради незаинтересуваността им към студентските проблеми или заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения.

Вън мутрите от Студентския град!, зоват още студентите.

Междувременно в сряда вечерта стана ясно, че Висшият съдебен съвет е решил да вземе под наблюдение делото за убийството на студента Стоян Балтов.

Работната група за наблюдение на делата от особен обществен интерес е изпратила писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане за информация за това дали е образувано досъдебно производство по случая и от коя дата е, кой е разследващият орган и наблюдаващият прокурор.

Отправено е и питане дали делото е взето на специален отчет във ВКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Силва преди 15 години
Искам да попитам какъв е този лозунг.И какво е виновно заведението.Дали смятате,че някой на сила вкарва студентите там.Аз не чух там да е станало убийството.Защо се търси изкупителна жертва.Къде беше полицията?Всички знаем,че полицията стои на завоя и чака някоя кола рза да вземе 20лв
79
0
 
0
 
! Отговори
съученик на Вили преди 15 години
Недей много да философстваш,защото имаш погрешна информация за Вили!Откъде го измисли този Благоевград,след като Вили е роден в София,учил и завършил в София 123-то СОУ с изучаване на английски език,живее в София,редовен студент в НБУ,и работи,за да се издържа сам.Не се изказвай неподготвен за хора,които не познаваш!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
zoxan преди 15 години
davaite na protest da se digame vsi4kite i da pokajem na tezi koito ni opravlqvat che sa tam v parlamenta blagodarenie na nas i che ako reshim shte gi svalim vreme e tova da stane teiq da se maxnat ot tam zashtoto v bulgaria zakoni nqma tova go dokaxa kato ne vzexa adekvatni merki za obicite na stoqn davaite narode neka ne spim v petak a da se nadignem tova ne moje da prodaljava taka.
77
0
 
0
 
! Отговори
бунт преди 15 години
Утре, пред парламента, полицаите ще покажат дали заслужават подкрепа от Народа, или са слуги на комунистите и турците, които управляват България.Утре, по време на протестите е момента да запалят по цигара и да оставят народа да въздаде справедливост над червените *** от парламента!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
човек от народа преди 15 години
Който го боли от това, което се случва в нашата държава нека дойде на протеста.СТИГА ВЕЧЕ СМЕ ТЪРПЕЛИ!!!!Някои ***, които ни управляват се помислиха за богове.Време е да им покажем колко много ги мразим.
75
0
 
0
 
! Отговори
l;k преди 15 години
Gurtzite podpaliha tzqlata durjava, a nie tuka samo mirni protesti...vreme e...
74
0
 
0
 
! Отговори
EMFIE преди 15 години
stiga prostotiq, kakvi sa tiq smehsni olelii, studentski grad e super RAI, koito ne mu haresva da ne jivee tam aide ebite si maikata maloumnici
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вземете пример от гърците,само с мирни протести никой няма да ви убърне внимание,исцяло ви пдкрепям,защото каквото направите сега знайте че го правите за вашето бъдеще,и такива действия трябва да се виждат по често от младите хора,само по този начин ще принудите управляващите да се съобразяват със своите действия,успех.
72
0
 
0
 
! Отговори
linka преди 15 години
trqbva masova organizaciq ne samo v tozi forum ili nqkade v neta!za da se obedinqt vsi4ki trqbva navsqkade da se govori za tozi protest po ulicite,po tv , po radio,na rabotnot mqsto,v u4ili6te,navsqkade!i na-vajnoto nacionalnite televizii da rabotqt pone vednaj za ob6testvoto!aide nali mladite sme dvigatelq na promqnata nie sme cvetqta na jivota
71
0
 
0
 
! Отговори
Mertol преди 15 години
Абе от три седмици слушам за протестите на студентите, но така и не чух какви искания имат освен да говорят с управляващите, и кво ще им кажат? Ходете си не ви щеме вече? Най много да им се изсмеят и да пуснат някой *** майтап ала инвиво.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 69. престанете да вменявате вина на студентите. Убийците били студенти-пълни глупости. Биячите са били шестима. Единия софиянеца с основно образование-александър данаилов. Това студент ли е? Ритал е убития студент по главата. Другия благоевградчанина вили георгиев е работел като разносвач на пици в София и в същото време е записан като задочен студент в нов български университет. Какъв студент е това? Другите четирима въобще не им знаем имената но най-вероятно те са приятели на софиянеца александър данаилов, който е с основно образование и на разносвача на пици от Благоевград. Най-вероятно и те са с основно образование. Какви студенти са това? Това че са били на дискотека в студентски град не ги прави автоматично студенти.
69
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Всичко това е много хубаво... Обаче! Защо нямаше никой пред съдебната зала??? И аз съм 'ЗА' да няма мутри в студ. град.. Но! Истината е, че не мутри убиха момчето... а студенти...
68
0
 
0
 
! Отговори
Просветен преди 15 години
Би трябвало всички, които живеят в София и искат да има поне малко контрол върху безхаберието на управляващите, да намерят време днес и да отидат на простеста! Особено тези , които работят по центъра, мисля че дори в обедната почивка си струва да бъдете там!
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да бе кажете горе долу, в колко ще сте пред парламента да си взема обедната тогава и ще дойда
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бъдете сплотени българи и се дръжте заедно. Утре може вашето дете да убият като куче на улицата и ако сега подкрепите другите, когато се случи това и с вашето семейство(дано не се случва, но не сте застраховани) няма да сте сами с болката и тъгата а ще ви подкрепят по същия начин.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Към колко часа горе-долу ще пристигнат студентите пред парламента? Аз съм възрастна и не мога да измина разстоянието от зала "Хр. Ботев" до центъра. Моля някой да ме ориентира, за да бъда там.
64
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 15 години
Защо Разбойко Дрисов се крие като пръдня в *** и не отиде в Ст. град? Ало герберите, къде сте? Или влегани в пъпа си не ви остава време за маловажните неща!!! Студентите вместо да протестират да потърсят вината и у себе си. Кой посещава заведения, дискотеки, казина и прочие мутренски свърталища? Ами бойкотирайте ги, спрете да внасяте алкохол в общежитията и залягайте над книгите!
63
0
 
0
 
! Отговори
Тралала преди 15 години
Нека да ги подкрепим защото това не е доброто само за тях или за нас а за цялата България!!! НЕКА ДА ОТИДЕМ И НИЕ ДА СИ ОТИДАТ ТЕЯ НЕщАСТНИЦИ ОТ ПАРЛАМЕНТА!!! ХОРА ПОДКРЕПЕТЕ ГИ!!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 15 години
Хора, твърде дълго чакахме нашите управници да се сетя, че за нищо не стават, твърде много грешки им прощавахме. Гаврата с българския народ е жестока. С какво заслужиха 13-тата си заплата? С какво право отказват парите за всички тези смейства, които искат деца, тези деца ще живеят тук, ще работят тук, за хрантутят после техните ( на управниците ) деца и внуци? На всичкото отгоре и ще предлагат in vivo. Нищо че ни им става от ... едва ли и те помнят кога, за in vivo ще говорят. Всеки ден четем черни статистики. До кога, хора, ще търпим това. Нека в памет на всички млади хора, които си отидоха твъде рано от този свят, да излезнем и да не си тръгнем докато не се махне, тази *** от парламента. Аз ще бъда там, а ти, българино?
61
0
 
0
 
! Отговори
александър преди 15 години
Скъпи приятелю, ти най - вероятно си на страната на убийците!Сега момчето ще го искарате дилър, ***, един от Вас......Мир на праха му!А за такива като теб......