.

СТИГА АМНЕЗИЯ! ЕЛАТЕ НА ПРОТЕСТ!

На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка. Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото. Ние младите да сме обречени да сме поколението на „500 лева", без

СТИГА АМНЕЗИЯ! ЕЛАТЕ НА ПРОТЕСТ!
На в
ички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка. Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото. Ние младите да сме обречени да сме поколението на „500 лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.

На 19.12.2008 от 11.00ч пред зала „Христо Ботев" инициативна група от студенти и граждански сдружения организира протестно шествие от Студентски град до пл. Народно Събрание, където ще се проведе протестен митинг.

Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени. Призоваваме всички студенти, всички граждани, цялата интелигенция, съпричастни с нашите проблеми и проблемите на цялото ни общество да ни подкрепят в нашето начинание.

Трета седмица промяна няма!
СТУДЕНТСКИ ГРАД - НА СТУДЕНТИТЕ!

Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица  промяна няма! Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?


ПЕТЪК, 19.12.08г.
Елате на протестно шествие!


Начало: Студентски град, Зала "Христо Ботев" от 11.00 часа

На 5.12.08г. в Студентски град беше жестоко убит нашият колега Стоян Балтов. Побоят, довел до смъртта му, е нанесен от пияни младежи – нестуденти. Първата логична чисто човешка реакция е да поискаме най-тежко наказание за извършителите. Трябва да ни стане ясно обаче, че този случай на посегателство върху най-исконното човешко право – посегателството върху живота на един млад човек, не е прецедент в Студентски град. Това е ежедневие! Ние питаме къде са отговорните  държавни институции, позволили да се стигне до превръщането на университетския кампус в сборище на представители на криминалния контингент; в хазартен център; в център за забранени от закона "услуги" като проституция, предлагане на наркотични вещества и т.н.; в "българския Лас Вегас"?!?!

Опитите за дискусия с властимащите се провалиха главоломно поради тяхната незаинтересованост към студентските проблеми или именно заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения. Явно управниците имат нужда от напомняне чии интереси са длъжни да отстояват – на обществото или на конкретни бизнес олигарси с дълбоки джобове.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...